14:20

Svenljunga IBK

Referat: Månsarps IBK - Svenljunga IBK

Premiären i Gothia slutade med klara 6-0, efter 1-0 i paus.
Första perioden är väl en typisk premiärperiod. Det är väldigt mycket felpass, framförallt från vissa av våra backar, som det såg ut som från läktaren spelade med gummiklubbor.
Men det är ändå vi som leder, via ett "rappt" frislag från Martin L. Det är nämnde Martin som håller upp försvaret på ett bra sätt i första perioden, tillsammans med Martin H, som tvingas till en riktigt kvalificerad räddning på ett friläge.

I andra verkar nervositeten ha släppt. Samt att coacherna gör lite småförändringar som blir lyckosamma.
Både vår 1:a 2:a och 3:e "lina" får tryck på våra motståndare, som mer nu slår ifrån sig, och chansar med långbollar.
Efter att vi gjort 2-0, så känns det ganska komfortabelt. Och sedan så rinner det iväg, tack vare att vi håller uppe koncentrationen offensivt resten av perioden. Det som kändes som ett stillastående lag i första, känns mycket bättre i andra perioden.
Inga utvisningar under matchen. Men man hade kanske inte protesterat om Jakob åkt ut för spel utan klubba, han hann springa efter bollen i 10-15 meter iallafall, innan han själv kom på detta och vände. Domarna (utbytesdomare från Baltikum), blåste dock inte för detta.